Rejserygsæk Test 2019 – Test af 5 Rejserygsække

 - Estimated reading time: 8 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Hvad enten du skal på storbys ferie eller vandretur, kan du sagtens få brug for en rejserygsæk. En rejserygsæk er nemlig rummelig og nem at transportere rundt. En kuffert kan tit også være et rigtig godt valg, men hvis man lige pludselig skal ned ad nogle snævre gader med brosten, vil en rygsæk være langt nemmere. Det er især blevet populært at bruge rygsække til interrail ferier.

Her er derfor nogle fif til hvordan, at du vælger den rigtige rejserygsæk og anmeldelser af nogle af de bedste modeller.

Alt i en Eastpak Strapverz rejsetaske – 1.099 kroner

https://rejsegear.dk/eastpak-strapverz-sort-rejsetaske/

Denne rejsetaske fra Eastpak er perfekt til ham eller hende, som ikke helt kan slippe tanken om at rejse med en kuffert. Det er nemlig begge ting. Ved første blik ligner det en helt almindelig rygsæk, men kigger man inden i, ligner den meget en kuffert – og så har den hjul og kan trækkes efter en.

Stropperne er justerbare i forhold til hvor meget bagagen vejer, og som et ekstra plus har den en frontlomme, man nemt kan komme til.

Det er altså den perfekte alt-i-en rygsæk, og til en pris på bare 1.099 kroner er der ikke meget negativt at sige om den.

Fordele:

  • Kuffert og rygsæk i en.
  • Justerbare stropper.
  • Let tilgængelig frontlomme.

Billig Epic Adventure Lab Rygsæk – cirka 800 kroner

https://rejsegear.dk/epic-adventure-lab-rygsaek/

Hvis man leder efter en lidt billigere rejserygsæk, vil denne fra Epic Adventure være et godt valg. Prisen er kun 799 kroner og til den pris får man altså en del. Tasken er utrolig holdbar og vandafvisende, så man behøver ikke bekymre sig om sine genstande. Hvis det virkelig begynder at regne, kan man bruge det indbyggede regnslag.

Med en vægt på kun 1 kilo kan man altså også gå langt med den. Dog er der kun plads til 35 liter, så hvis man skal ud på den helt store vandretur, bør man måske overveje en lidt større taske.

Fordele:

  • Vandafvisende og med indbygget regnslag.
  • Plads til 35 L.

Rummelig Mil-Tec Ranger Rygsæk – 799 kroner

https://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/mil-tec-ranger-rygsaek-75l-24302/

Her er endnu en billig rejserygsæk, og man får virkelig meget for prisen. Der kan nemlig være hele 75 (!) liter i den. Den vejer til gengæld også 2 kilo, men det her er afgjort en taske velegnet til lange vandreture. Der er både skulderremme og mavebælte, som alle er polstrede, samt en bryststrop. Den er altså designet til at rumme og veje meget.

Der er et stort hovedrum, 3 udvendige lommer, samt en lomme i bunden som er adskilt fra den andre lommer. Derudover er den vandafvisende.

Fordele:

  • Mange rum og lommer.
  • Polstret skulderremme og mavebælte.
  • Plads til 75 L.
  • Vandafvisende

 

Lowe Alpine – Aeon 18 – cirka 1.000 kroner

https://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/lowe-alpine-aeon-18-vandrerygsaek-47574/

Denne flotte rejserygsæk fra Lowe Alpine fås i 3 farver – dark navy, sort og rød. Den er lille og kompakt med sine 18 liter. Den er optimal til for eksempel dagsture, cykelture eller lignende – og der er faktisk også en strop til en cykellygte samt TipGripper til vandrestave.

Der er et stort hovedrum og nogle få mindre såsom lomme til vandblære og en lomme i hoftebæltet. Alt i alt en god rygsæk til kortere ture, som ikke kræver alt for meget oppakning.

Fordele:

  • God til dagsture.
  • 18 L.
  • Plads til cykellygter og vandrestave.

 

Stor Osprey Aether AG 70 vandrerygsæk – 2.199 kroner

https://www.friluftsland.dk/rygsaekke/vandrerygsaekke/osprey-aether-ag-70-l-adriondack-green

Her er endnu en god vandrerygsæk. Med sine 73 liter er den beregnet til lange vandreture eller backpacking ferier. Det er en rygsæk med lidt af det hele. Ryglængden kan justeres, der er aftagelige bærestropper til liggeunderlag og der er elastiske sidelommer – og det er bare nogle af de mange funktioner.

Desuden er der regnslag inkluderet samt en nødfløjte på brystspændenet. Det her er altså en vandrerygsæk, som man sagtens kan købe med ro i maven.

Fordele:

  • 73 L.
  • Beregnet til lange ture.
  • Justerbar ryglængde.
  • Aftagelige bærestropper.
  • Mange lommer
  • Regnslag og nødfløjte.

 

Hvilken størrelse rejserygsæk skal jeg vælge?

Igen kommer dette helt an på hvad du skal, men der er nogle gode tommelfingerregler.

30 liter. Tasker, som har plads til 30 liter eller mindre, er egnet bedst til endagsture. Det kan for eksempel være, hvis man er på ferie og skal ud på sightseeing en hel dag. Der er plads til alt det vigtige såsom pung, vand, madpakke og måske noget ekstra tøj.

30-70 liter. Tasker, der kan rumme mellem 30-60 liter, er bedst til kortere vandreture. Selvom det er en stor taske, vil man nemlig hurtigt finde ud af, at der ikke kan være plads til flere ugers tøj. Men hvis man skal ud på en tur, som ikke kræver meget opbakning er dette en god størrelse. Man kan cirka regne med at have plads nok til en tur på 1-3 dage.

70+ liter. Dette er de helt store vandretasker. De er egnet til meget lange vandretur (+4 dage) eller de vandreture, hvor man skal have meget oppakning med – det kan for eksempel være, at man vandrer i kolde temperature og har brug for masser af tøj. Hvis man vælger en taske med cirka 80 liters plads, vil man sandsynligvis ikke mange plads.

Hvad er vigtigt, når jeg vælger en rejserygsæk?

Hvad enten du skal ud på en endagstur eller en lang tur, skal tasken altså være i orden, og der er nogle ting, som bare ikke må mangle.

Godt bæresystem

Det er utrolig vigtigt, at tasken er behagelig at bære på. Hvis bæresystemet ikke er særlig godt, vil det hurtigt blive svært at bære rundt på mange kilo oppakning, og man vil hurtigt få ondt i ryggen. Det er altså vigtigt, at især stropperne og hoftebæltet er i god kvalitet.

Ventilation

Det kan måske godt lyde mærkeligt, at en taske skal have ventilation, men man vil hurtigt lægge mærke til, hvis den ikke har det. Det er især den del, som presser mod ens ryg, som skal have det. Hvis den ikke har det, ender man hurtigt med at blive utrolig varm og svede. Det skal altså være et åndbart materiale.

God adgang til rummene

Hvis man slæber rundt på 80 liter bagage, kan det hurtigt blive besværligt, hvis man skal bruge noget i bunden af tasken. Derfor er det en god idé at vælge en taske med mange rum og lommer. Derudover kan man ofte få tasker, hvor bunden også kan åbnes, så man slipper for at rode en hel taske igennem for at finde vabelplasteret på bunden.

Regnslag

Hvis der ikke medfølger et regnslag til tasken, bør man gå ud og købe et. Det bliver nemlig en meget lang vandretur, hvis alt ens tøj er gennemblødt. Sørg derfor at købe en taske med regnslag, så du slipper for selv at skulle finde et.

Skal jeg vælge en rejserygsæk med hjul?

Det kan virke som en rigtig smart idé at købe en med hjul, så man ikke behøver at bære på den hele tiden. Men det kommer altså helt an på, hvad man egentlig skal. Hvis man køber sin første rygsæk fordi, man skal ud på en længere vandretur, vil man hurtigt blive ked hjulene: de er til ingen nytte og vil bare tilføje mere vægt.

Skal man til gengæld på for eksempel interrail, kan det være rigtig rart at have muligheden for trække kufferten efter en – og hvis terrænet bliver for dårligt, kan man let smide den op på ryggen.

Testkilder

Icakurien (21/11-2015)

Svenske Icakurien testede i 2015 10 rejserygsække. De kiggede blandt andet på størrelsen, prisen, de forskellige funktioner og generelt hvad fordelene var ved de forskellige. Herefter bedømte de hver enkelt rygsæk og gav dem 1-5 fem hjerter. Der blevet dog ikke givet 1 eller 5 hjerter. En af de rygsække, som var populære, var fra mærket Osprey. Den fik 3 hjerter og blev især rost for dens gode ventilation og lette vægt, samt de mange rum og lommer. Se mere fra testen her.

Råd & Rön (16/5-2018)

Det svenske Råd & Rön har testet seks rygsække. De har primært kigget på vandrerygsække, som passer bedst til mindre ture. Alle rygsækkene har en volumen på mellem 40-50 liter. De har blandt andet test rygsækkene ud fra hvor behagelige de er at bære på, hvor justerbare de er, om de er vandafvisende, hvor meget man rent faktisk kan pakke i dem og generelt hvor holdbare de er. I blandt de testede mærker indgår blandt andet Fjällräven og Osprey, som før har været oppe at vende.

Udgivet i Test, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*